‘Als ik stoer rap is dat vooral entertainment’

0
1794

Patrick van der Hooft (artiestennaam EvertMayn) is een rapper die met beide voeten in de polderklei staat. ‘Ik ben nuchter. Als ik stoer rap is dat vooral entertainment’, zegt hij.

De 26-jarige Lelystedeling introduceerde vorig jaar zijn nieuwe EP, die hij maakte met Fabius. Hij vertelt dat hij toevallig het artiestenvak is ingerold. ‘Ik vond het leuk om graffiti te maken, ging naar hiphopfeestjes en leerde beatboxen. Toen ik zomaar in Underground op het podium rapte, dacht ik…. Dit geeft voldoening!’

In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld. Het schrijven van goede teksten is volgens hem een proces. ‘Het is de uitdaging om jezelf iedere keer weer te verbeteren. De afgelopen jaren heb ik geleerd om mijn stem steeds beter onder controle te krijgen. Door heel veel te oefenen en aandacht te hebben voor goede ademhaling en timing ben ik nu goed verstaanbaar en kom ik krachtig over.’

Patrick vertelt dat er onder rappers vaak competitie is. ‘We dagen elkaar uit om elkaar om elkaar te overtreffen.’ Volgens de rapper komt de hiphopscene in Lelystad na een rustige periode weer tot leven. ‘Er wonen veel goede rappers in onze stad, die vooral online aan de weg timmeren.’

‘Mijn toekomstdroom? Dat ik van muziek maken mijn brood kan verdienen. Maar ik realiseer mij dat dit heel moeilijk is. Ik wil gewaardeerd worden door de mensen die er verstand van hebben en gewoon lol hebben.’