Vlint: Oog voor detail en innovatie

0
2410

Bij Vlint draait het om oog voor detail, kennis en innovatie. Eigenaar Jan Hannink vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf, dat zich onder andere richt op de levering van oplegmaterialen en verankeringen in de bouw en lucht- en stoffilters in de industrie.

‘Naast het feit dat we ons bezig houden met het maken van vele producten, zijn wij altijd op zoek naar innovatieve materialen die ervoor zorgt dat onze klanten geld kunnen besparen’, vertelt hij. Het zwaartepunt van de werkzaamheden van Vlint ligt in de Benelux met deelmarkten in Scandinavië en Duitsland.

Zijn er producten van Vlint die wij, Lelystedelingen, regelmatig ergens terugzien? Hannink denkt even na. ‘Jazeker’, zegt hij. ‘De luchtfilters op Schiphol komen bij ons vandaan. Door onze filters ruikt het binnen in de luchthaven niet naar kerosinedampen en is de lucht schoon.’

Campina

‘Zie je dit zakje melkpoeder van Friesland Campina? Dankzij onze filters kan tijdens het productieproces de lucht en het poeder van elkaar worden gescheiden.’ Wanneer hij naar en productiehal op de begane grond van het grote gebouw loopt, vertelt hij dat ook de filters in de ventilatiesystemen van treinen van de NS uit Lelystad komen.

De filters worden handmatig afgewerkt. ‘Iedere omstandigheid verlangt namelijk een ander filter.’ Het materiaal wordt op maat gesneden en door naaisters op de millimeter nauwkeurig in elkaar gezet. ‘Nog een leuk voorbeeld: de ringen die daar op de werkbank liggen, worden gebruikt voor remschijven van locomotieven van de NS. De ringen zijn gemaakt van honderd procent wol en slijten heel langzaam.’

De kracht van Vlint is volgens Hannink het feit dat ze altijd bezig zijn met innovatie en dat ze veel kennis in huis hebben. In het gebouw is dan ook een speciaal atrium te vinden waar regelmatig lezingen worden gehouden.