‘De skatebaan, gewoon een toffe plek om elkaar te ontmoeten.’

0
2531
Foto: Xander Haenen

Iedereen heeft ze wel eens gezien de jongens en meisjes op de skatebaan bij het Zilverpark. Maar wie zijn het? In deze serie stellen we ze aan jullie voor. Deze keer Canym Rave.

Petje aan zijn broek, skateboard onder zijn arm. Zo komt Canym Rave nonchalant de skatebaan op. Hij begroet wat vrienden, zet zijn Chicago Bulls cap op en begint aan zijn eerste tricks. Het board schraapt over het beton.

‘Arghh!’  Canym probeert het nog een keer, maakt vaart en al snel ratelen de wielen van zijn board razendsnel over de ijzeren rand van de pool.

‘Grinden, noemen we dat.’ Hij veegt de zweetdruppels van zijn voorhoofd en legt uit dat zijn skateboard er niet eentje van de speelgoedwinkel is, maar een speciaal op maat gemaakt board. ‘Het liefst kocht ik heel vaak een nieuwe,’ lacht hij.

Canym is hier zo’n drie keer per week, na schooltijd.  ‘Het is leuk tijdverdrijf en ik vind het tof om mensen te ontmoeten.  We leren elkaar vaak nieuwe trucks aan en dat is gaaf, want ik kom hier niet alleen voor de fun. Ik wil mezelf ook steeds weer verbeteren!’

Foto: Xander Haenen
Foto: Xander Haenen
Foto: Xander Haenen
Foto: Xander Haenen