Fotograferen voor kinderen in het Natuurpark

0
1566
Foto: KidzKlix

Tijd te kort, zo meenden de deelnemertjes van de fotoworkshop voor kinderen. Ze verzamelden zich in het bezoekerscentrum van het Natuurpark om onder leiding van KidzKlix met de camera in de hand op zoek te gaan naar bijzondere planten, bloemen en dieren. Het Natuurpark was hiervoor natuurlijk dé uitgelezen plek. Zo veel te zien en te ontdekken!  Het duurde dan ook niet lang of de fotografen in spe lagen plat op hun buik in het gras om die ene unieke sprinkhaan, vlieg of waterjuffer zo fraai mogelijk vast te leggen. Het feest was helemaal compleet toen ze ook nog een imker tegenkwamen. Dat was interessant. Wie het aandurfde mocht zelfs met masker op een Dar op zijn arm nemen. Je begrijpt, er verschenen die middag heel wat fotogenieke bijen voor de lens!

‘Kinderen maken de grappigste foto’s,’ vertelde de fotograaf enthousiast. Hij toonde me een foto van een verrotte appel in het groen. ‘Een volwassene zou het niet bedenken om zoiets op de kiek te zetten, maar kinderen wel en dat is juist zo leuk!’ Ik bekeek de afbeelding eens goed. Fijne belichting, prima compositie; ik kon niet anders dan toegeven dat dit de aller, allermooiste beschimmelde appel was die ik ooit had gezien.

Aan het einde van de middag werden de beste foto’s gepresenteerd. Ook ouders mochten hierbij aanwezig zijn. Het was helaas niet de appel die als winnaar uit de bus kwam,  maar een prachtige afbeelding van schilderachtige waterlelies liggend op rimpelloos water. Wat een heerlijke, leerzame workshop! Zeker voor herhaling vatbaar.

Ook zin in een zomerse dag in het groen? Onder het motto ‘natuur dichtbij’ organiseert het Natuurpark allerlei activiteiten, voor jong en oud. Trek er eens lekker op uit. Het Natuurpark is op deze zomerse dagen prachtig, enne… vergeet dan vooral je fototoestel niet!