Het weer – 26 april Koningsdag

0
1649

Het weer is iets dat ons, bijna allemaal, elke dag bezig houdt. Blijft het droog? Gaat de zon schijnen? Wat doet de wind? En ga zo maar door…. Wij van OnsLelystad gaan ons niet wagen aan weersvoorspellingen maar zullen wel geregeld terugkijken naar hoe het weer in Lelystad is geweest in de afgelopen 24 jaar. Dit kunnen we doen dankzij de weergegevens van het KNMI station in Lelystad.

Met Koningsdag voor de deur zijn we eens gaan kijken naar hoe het weer de afgelopen jaren op 26 april was. Gewoon omdat leuk is om te weten en om te kijken of herinnering en werkelijkheid met elkaar in overeenstemming zijn.

  • Warmste dag  was in 2007 ’s middag was het 25,9℃. Gemiddeld over alle jaren was het 17,1℃ en minst warm overdag was 2013 met 10,9℃.
  • Koudste nacht was 1991, om 5 uur ’s nachts was het slechts 2,5℃. Gemiddeld over alle jaren was het ’s nachts 7,2℃.
  • Meeste regen in 24 uur is er gevallen in 2002 dit was 16,5mm. Gemiddeld viel er slechts 2,8mm en het was evenveel dagen droog als dat het regende.
  • Winderigste jaar was 2012 met gemiddeld over de hele dag een stevige windkracht 5 beaufort. Gemiddelde windkracht over alle jaren was een matige  3 beaufort.

En had je het ook zo in je geheugen? Wat kunnen we hiermee voor dit jaar? Eigenlijk helemaal niets…. Het weer komt zoals het komt. Mooie koningsnacht en Koningsdag!

De foto is via Flevolands Geheugen.