Hoe lang zijn alle wegen in Lelystad bij elkaar?

0
1806

Hoe lang zijn alle wegen van Lelystad bij elkaar? Als je alle wegen in Lelystad achter elkaar zou leggen dan kom je uit op totaal  703 kilometer.

Dat is best veel toch? Dat is langer dan van Lelystad naar Parijs of Berlijn.

Zijn alle wegen ook van de gemeente? Van al die wegen is het merendeel (578 km) van de gemeente. Daarnaast is er nog 86 kilometer provinciale weg en 39 kilometer snelweg op ons grondgebied.

Nu we toch bezig zijn, wat is eigenlijk aantal totale kilometer weg in Nederland? We hebben in Nederland totaal  135.470 kilometer openbare weg (2007).

Hoeveel auto’s en motoren hebben de Lelystedelingen eigenlijk? De inwoners van Lelystad hadden in 2013  32.314 auto’s en 2.795 motors  om op al die wegen te rijden. Als op 1 dag elke Lelystedeling met zijn auto of motor de weg op zou gaan is er voor iedereen 20 meter weg beschikbaar. Dat redden ze in de ochtendspits in de Randstad niet…

Met enige regelmaat zoekt onslelystad een vraag uit over de stad. Heb je ook een vraag die je beantwoord wilt hebben mail dan  info@onslelystad.nl. Misschien wordt jouw vraag dan binnenkort beantwoord!