‘We lenen gewoon een douchetrekker bij Faco!’

0
2953
Foto's: Xander Haenen

Iedereen heeft ze wel eens gezien de jongens en meisjes op de skatebaan bij het Zilverpark. Maar wie zijn het? In deze serie stellen we ze aan jullie voor. Deze keer Dylan Brekveld.

‘Hé, zijn jullie er weer!’zegt Dylan lachend. Hij komt met wat vrienden het skate park op en herkent ons van de vorige keer. Toen scheen de zon nog volop, maar vandaag is het een echte herfstdag. De baan ligt er wat troosteloos bij: nat en vol met bladeren.  Geen ideale plek om te stunten. Toch wil Dylan het proberen, al is het maar voor de foto en de fun. Hij maakt voor het oog van onze camera een super gave tailwhip. Wow! Het is bijna niet te geloven dat deze jongen pas tien jaar oud is!

‘Ik zou willen dat we ook nog een binnenbaan hadden,’zegt Dylan. ‘ Zoals nu heb ik herfstvakantie, maar kan ik niet zo vaak oefenen als  ik zou willen. De baan is ook vaak te glad.’ Toch is de stuntstep aan de kant zetten voor Dylan ook geen optie. ‘Soms lenen we gewoon de douchetrekker bij Faco en vegen de baan schoon. Zolang er in Lelystad nog geen indoor skatebaan is, moet het maar zo.’

_XSG1338 _XSG1303