Wim Botter wilde als kind al beroemd worden

0
4050
Foto: Wierd Massink

In de serie “Kopstukken” brengen we interessante, bekende, minder bekende, opmerkelijke Lelystedelingen onder de aandacht. Deze aflevering….

Wie: Wim Botter

Wat: Modekoning/gemeenteraadslid

Wim Botter is een bekende Lelystedeling, of zoals hij het zelf zegt ‘Lelystatter’.  Maar wie is hij nu eigenlijk? ‘Je moet mij kennen om over mij te oordelen. Ik sta open voor iedereen,’ zegt hij.

Wim verhuisde in 1975 met zijn gezin vanuit de Bijlmer naar de Kempenaar. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Eigenlijk was hij liever naar Purmerend verhuisd. Maar Wim is een optimist en dacht: ‘Laten we het beste er maar van maken.’

De liefde bloeide snel op. ‘Toen ik 39 jaar geleden –tijdens Koninginnedag- voor het eerst wakker werd in ons nieuwe huis zag ik een optocht voorbij komen. Vanaf toen wist ik het; hier ga ik mij thuis voelen. Lelystad heeft mij gevormd tot wat ik nu ben. En die Wim Botter valt reuze mee hoor!’, lacht hij.

Tegenwoordig zit Wim (dankzij voorkeursstemmen) in de gemeenteraad voor de Partij voor Lelystad. ‘Toen ik vorig jaar door de politieke partij in oprichting werd benaderd moest ik even slikken. Ja, ik had vaak een grote mond over hoe het allemaal beter kon. Door mezelf verkiesbaar te stellen kan ik ook echt dingen veranderen. Ik probeer mijn plekje nu binnen de gemeenteraad te vinden.’

Maar waar kennen wij Wim nog meer van? Hij schitterde in 1986 tijdens de Sterrenshow van Willem Ruis, organiseerde modeshows in onder andere de Agora, werd omgedoopt tot modekoning van Lelystad en is (nog steeds) actief in de theaterwereld.

‘Toen ik klein was, wilde ik al beroemd worden. Het is mij gelukt; ik ben beroemd in ons dorp’, lacht hij.  Wim woont in de Jol. ‘Hier is het!’ staat op zijn huis. ‘Ik ben happy en ben een bofkont met mijn kinderen en kleinkinderen.’